TrussCon Proiect - program 2D pentru ingineri proiectanți și arhitecți, specializat în calculul structural al lemnului și al organelor de asamblare.

Descriere program

Având la dispoziție o bibliotecă cu forme de ferme (grinzi cu zăbrele) predefinite puteți selecta forma dorită. Puteți adauga și modifica orice formă de fermă, perete, căprior și grindă de planșeu dorită. În plus se pot proiecta și calcula grinzi din lemn masiv, lemn stratificat (lemn lamelar), stâlpi și grinzi metalice.

imagine-ferma-atic

Deasemenea se poate schimba geometria fermei (deschidere, pantă, înălțimea la coamă, streașina, etc.) . Încărcările introduse în faza de început a proiectării sunt aplicate pe fiecare fermă individual având astfel baza pentru calculul de rezistență al elementelor din lemn și  a conectorilor multicui. Sunt create automat combinațiile de încărcări care includ zăpada, vantul, invelitoarea (tigla, tablă, etc.).

Elementele componente sunt dimensionate asftel încât să reziste la solicitările pentru care au fost proiectate și în același timp se face si optimizarea consumului de material lemnos și al plăcilor ambutisate multicui.

imagine-ferma-atic-cu-incarcari

Astfel ferma definită va fi calculată să reziste la încarcările date. Pentru calculele elementelor structurale din lemn se folosește metoda elementului finit. Truss Con dimensionează elementele structurale conform Eurocod 5 folosind secțiunea de lemn definită de utilizator.

În funcție de clasa de rezistență a lemnului reglementată de Eurocod 5, programul optimizează automat secțiunea lemnului astfel încât pentru zonele mai putin solicitate vom avea secțiune mai mică. Simultan softul realizează toate diagramele forțelor rezultate întălpiși zăbrele.

Raportul de calcul este generat automat pentru a se putea face verificarea calculelor de către verificatorii de proiecte autorizați.

Cuvinte din domeniul :

Program de proiectare case din lem si structuri din lemn, Program de proiectare calcul structural pentru lemn, Calcul structural lemn dupa eurocod 5, Sarpanta din lemn, Sarpanta prefabricate din lemn, Sarpanta prefabricata industrializate, Acoperis, acoperisuri, Acoperis din lemn, Placi multicui, Placi cu cuie, Sudura in lemn, Organe de asamblare, Placi perforate, Coltare metalice, Vinclu de imbinare, Mansarda, mansardari case, vile blocuri, Acoperis pentru piscine, piscine acoperite, Grinzi cu zabrele, Grinzi lamelare, Grinzi cu zabrele din lemn, Grinnzi de planseu cu zabrele metalice placate cu OSB, Capriori din lemn, Lemn ecarisat, Lemn lamelar, Plansee prefabricate din lemn Posi-Strut, Hale agricole, ferme agricole, Ferme zootehnice, Hale din lemn, Hale cu structura din lemn, Ferme de pasari, Grajduri de cai, Sali de sport din lemn, Acoperis teren de tenis, Acoperis teren de fotbal, Poduri din lemn, Case de lemn, Foisoare, terase din lemn, pergole din lemn, mobilier de gradina

Copyright © 2019 RoofCon TrussCon All Rights Reserved.
Powered by Emiral Media Web design