RoofCon Proiect - program 3D specializat exclusiv în proiectarea tuturor tipurilor de structuri din lemn (șarpante, planșee, case din lemn framing).

Descriere program

RoofCon Proiect este un program tridimensional - 3D destinat proiectării și calculului oricărui tip de element structural din lemn ecarisat și stratificat: căpriori, pane, grinzi, ferme, popi, stâlpi, grinzi de planșeu tip Posi Strut, grinzi cu zăbrele etc. Nodurile, îmbinările și organele de asamblare ale fermelor și grinzilor cu zăbrele sunt calculate și dimensionate în mod automat.

Proiectarea se realizează conform planurilor de arhitectură indiferent de complexitatea acestuia. Anumite reazeme intermediare (stâlpi sau pereți portanți) pot fi eliminate datorită sistemului constructiv cu organele de asamblare de tip sudură în lemn. Sistemul constructiv permite realizarea de ferme din lemn cu deschidere de până la 40m fără reazem intermediar.

RoofCon permite importarea planurilor de arhitectura în format electronic (fișiere dxf), pereții și planurile de acoperiș se vor modela ușor după acest plan.

imagine-plan-sarpanta

Următorul pas care trebuie făcut în această etapă a proiectării este să alegem soluțiile optime pentru dispunerea fermelor în plan. Gradul ridicat de automatizare în distribuția fermelor permite realizarea rapidă și cu precizie a diferitelor zone ale șarpantei cum ar fi intersecții de planuri în “L”, “T”, etc.

Distribuția fermelor, căpriorilor, grinzilor, etc. se poate efectua și manual selectând tipul de fermă, lungimea acesteia și apoi poziția în plan. După ce au fost desenate toate elementele șarpantei programul le separă după tipul acestora (ferme principale, grinzi, planuri, pereti, etc.) și pot fi selectate separat dintr-o listă care este amplasată pe ecranul de lucru.


imagine-3D


După distribuirea fermelor, utilizatorul poate să treacă la calcularea acestora. Proiectantul are la dispoziție o librărie de ferme predefinite de unde poate alege tipul fermei corespunzătoare și dacă este nevoie poate modifica forma acesteia.

Suplimentar se pot alege și diferite tipuri de grinzi, stâlpi și alte elemente din lemn lamelar sau grinzi din metal pentru a obține structura de șarpantă conform planului de învelitoare.

Cuvinte din domeniu:

Program de proiectare case din lem si structuri din lemn, Program de proiectare calcul structural pentru lemn, Calcul structural lemn dupa eurocod 5, Sarpanta din lemn, Sarpanta prefabricate din lemn, Sarpanta prefabricata industrializate, Acoperis, acoperisuri, Acoperis din lemn, Placi multicui, Placi cu cuie, Sudura in lemn, Organe de asamblare, Placi perforate, Coltare metalice, Vinclu de imbinare, Mansarda, mansardari case, vile blocuri, Acoperis pentru piscine, piscine acoperite, Grinzi cu zabrele, Grinzi lamelare, Grinzi cu zabrele din lemn, Grinnzi de planseu cu zabrele metalice placate cu OSB, Capriori din lemn, Lemn ecarisat, Lemn lamelar, Plansee prefabricate din lemn Posi-Strut, Hale agricole, ferme agricole, Ferme zootehnice, Hale din lemn, Hale cu structura din lemn, Ferme de pasari, Grajduri de cai, Sali de sport din lemn, Acoperis teren de tenis, Acoperis teren de fotbal, Poduri din lemn, Case de lemn, Foisoare, terase din lemn, pergole din lemn, mobilier de gradina

Copyright © 2019 RoofCon TrussCon All Rights Reserved.
Powered by Emiral Media Web design